spacer

Epoxy

Zuivere epoxy's

Benaming Toepassing
 
EC 54 LMatrijzen, moedervormen voor keramiek, gieterij modellen, kopieer modellen, assemblage- en controle kalibers, kernen, vormen voor plaatmetaal, vormen in het algemeen.
 
EC 141Vormen en omhulsels die transparant moeten zijn.
 
EC 251Transparante omhulsels voor decoratie artikelen, elektrische en elektronische componenten, prototypes en preseries voor demonstraties.
 
RP 025 UVUV-bestendige epoxy om in dunne lagen te gieten voor vormen en omhulsels die transparant moeten zijn.
 
RP 026 UVUV-bestendige epoxy om in dikke lagen te gieten voor vormen en omhulsels die transparant moeten zijn.
 
DecoglassSpeciaal epoxy systeem voor artistieke glasachtige decoraties. Opbrengen met spatel of kwasten. De transparante hars kan ingekleurd worden met speciale pigmenten.
 

Epoxy's met vulstoffen

Benaming Toepassing
 
MC 152Epoxy systeem met niet abrassieve vulstoffen. Het is hard en bewerkbaar. Voor het maken van gieterijmodellen en platen, kerndozen, matrijzen, kopieermodellen en hulpstukken.
 
MC 153Epoxy systeem met abrassieve vulstoffen. Het is hard, niet bewerkbaarthermisch schokbestendig. Voor het maken van vormen voor harde of buigzame PU en polyester en vormen voor pre-series voor thermische injectie.
 
MC 1163Epoxy systeem gevuld met aluminium. Het is hard, sterk en bewerkbaar. Voor het maken van thermoforming vormen en warmte bestendige gereedschappen.
 
MC 1164Epoxy systeem met inert metaal gevuld. Het is bewerkbaar en heeft een zeer goede warmtegeleiding. Voor gieterijmodellen, vormen voor polyurethaan, bewerkbare platen en thermofoeming onder vacuum. Algemeen gebruik voor vormen waar een hoge temperatuurbestendigheid en machinale bewerkbaarheid vereist is.
 

Epoxy gelcoat's

Benaming Toepassing
 
MG 516Hoge chemische weerstand. Goed bestand tegen DMF en styreen. Glanzende reproductie van spiegelende modellen. Kan indien gekrast niet opnieuw gepolijst worden. Voor chemisch resistente vormen.
 
MG 542Epoxy met zeer abrassieve vulstoffen. Hard, stijf maar stevig, bestand tegen abrassie en niet bewerkbaar. Voor modellen om pantografisch te kopiren. Vormen voor harde en schuim PU, polyester, houtimitatie en RIM gereedschap.
 
MG 602/MG 660Epoxy met inerte niet abrassieve vulstoffen. Schuurbaar en bewerkbaar. Voor het maken van matrijzen, modellen voor kopierfrees, negatieven, modellen voor koetswerk en moedervormen voor keramiek.
 
MG 798Epoxy systeem met hoge schokweerstand. Voor plaatslagvormen, calibers, modellen en kerndozen voor de gieterij.
 

Epoxy pasta's

Benaming Toepassing
 
PE 640Zeer lichte epoxy pasta met densiteit 0,55. Licht type kneedbaar hout. Proefmodellen voor auto- en luchtvaartindustrie. Afdrukken in het algemeen.
 
PE 663Modelleerepoxy. Epoxy pasta gevuld met gekapte glasvezel. Wordt gebruikt als alternatief voor glasmat stratificatie.
 
PE 664Modelleerepoxy. Epoxy pasta gevuld met gekapte carbonvezel. Wordt gebruikt als alternatief voor glasmat stratificatie.
 
MS 253 AModelleerepoxy. Epoxy pasta gevuld met gekapte glasvezel. Wordt gebruikt als alternatief voor glasmat stratificatie.
 
MS 263 AEpoxy pasta type kneedbaar aluminium. Proefmodellen, prototypes voor auto- en luchtvaartindustrie en gieterijmodellen.
 
MS 269 AEpoxy pasta gevuld met glasvezel en aluminium. Ten zeerste aanbevolen voor kernen van warmtebestendige vormen. Temperatuurbestand tot 100C.
 
MPS 2 AEpoxy pasta voor het maken van vormen voor vacum thermoforming. De uitgeharde hars is omwille van zijn specifieke formulering poreus en het boren van gaten is daarvoor overbodig.
 

Epoxylijmen

Benaming Toepassing
 
Epoxylijm algemeenEen 2-componenten ongevuld epoxy systeem, vrij van solventen, snel en hard. Uitstekende weerstand tegen basen, goed tegen verdunde zuren, arm aan oplosmiddelen. Structurele hechting voor montage van heterogene materialen. Snel herstellen ook bij lage temperaturen (dicht bij 0C). Uitharding op kamertemperatuur. Beste resultaten na volledige uitharding, zijnde 24 uur. Goede hechting is al bereikt na 2 uur. Te gebruiken op hout, hardhout, metaal, keramiek, glas, steen, faience, beton, marmer. Niet geschikt voor polytethyleen, polypropyleen, harde PVC en PTFE.
 
Epoxylijm DM10Snel en sterk - Superhelder. Potlife (25C): 2-3 min. Geltijd (25C): 3-4 min. Setting time (25C): 6-7 min.
 
Epoxylijm DM90sExtra snel en onzichtbaar - Super transparant. Potlife (25C): 40-60 sec. Geltijd (25C): 50-90 sec. Setting time (25C): 3-4 min.
 
Epoxylijm DM120Traag en sterk - Trage hechting. Potlife (25C): 30-40 min. Geltijd (25C): 4-5 u. Setting time (25C): 5-7 u.
 
Milliput algemeenMilliput is een 2-delige, krimpvrije epoxy putty. Milliput kan worden gebruikt voor reparaties op vele soorten materialen zoals metalen, kunststoffen, metselwerk, hout, glas en keramiek en kan worden gebruikt op plaatsen waar het lassen onpraktisch is.
 
Milliput Standard (geel/grijs)Wordt het meeste gebruikt o.a. voor het vullen van deuken en putten in metaal, kunststof of hout. Repareren van water- en brandstofsystemen. Vullen en afdichten van boten in glasvezel, hout of metaal. Modeleren. Sieraden maken. Beeldhouwen. Fotolijst restauratie. Sanitaire reparaties. Onderwater toepassingen.
 
Milliput Silvery GreyIs geschikt voor toepassingen die niet extreem fijne details inhouden. Iets fijner dan Standaard Milliput. Ideaal voor reparaties aan gekleurde stenen tuinornamenten.
 
Milliput Superfine WhiteIs speciaal ontwikkeld voor het herstel van porselein en keramiek, waar een fijne afwerking vereist is. Andere toepassingen: reparatie en vullen van PVC, zwembad reparaties, wegwerken van krassen en andere onvolkomendheden in baden, douches, tegels en witte keukenapparatuur.
 
Milliput BlackIdeaal als zwarte ondergond. Reparatie van antieke klokken, eboniehout, gietijzer, dakgoten, automotieve toepassingen.
 
Milliput TerracottaWordt voornamelijk gebruikt in de tuinen voor bloempot-restauraties.